Translate

woensdag 4 juli 2018

Voorjaar 2018; 26/3-22/4

26 maart aankomst in Lavrion

Dit jaar gaan we voor ons doen erg vroeg weer aan boord. Eind april is nl het 2e kleinkind op komst. Dan willen we natuurlijk in Nederland zijn. De hele maand mei valt daarom als vaarseizoen af.

We hebben ons de luxe gepermiteerd om dit jaar de antifouling en het poetsen van de romp te laten doen. Scheelt weer vaartijd.
Voor de zeilers onder de lezers:
Er is nu een nieuw verfsysteem op gezet. Een harde antifouling van International. Dit slijt er niet af, alhoewel de anti-aangroei eigenschappen ook verminderen. De romp blijft echter wel zwart. Hierover kan in de toekomst weer een laag zelf slijpende af opgezet worden.

Omdat we een week een auto hebben gehuurd, kunnen we tussen het poetsen van de boot door naar Athene, waar we het ziekenhuis bezoeken waar Manuela heeft gelegen vorig jaar september. Heel bijzonder om de verpleging en de artsen van de intesive care te ontmoeten.

5 april vertrek uit de haven van Lavrion

We ontmoeten de Aeolos met Hans en Ingrid begin april op Aegina om daar het Griekse pasen te vieren met een traditionele lunch met lam aan het spit. Helaas was onze portie 95% bot en voor iedereen slechts een klein hapje vlees. Dat viel dus aardig tegen.

Alleen (met de Aeolos) in het haventje van Vathi op het schiereiland Methanon in de Sardonische golf.


paaslunch op z’n Grieks; lam aan het spiy
Paaslunch met lam aan het spit op Aegina

We kachelen wat heen en weer tussen de mooie plekjes in de Sardonische golf (de golf ten zuiden van Athene) en een stukje Peloponesis, het is nog heerlijk rustig. Dus op de anders veel te drukke plekken (Vathi, Poros, Spetsai, Hydra, Erminio) is het heerlijk toeven.

We maken natuurlijk weer mooie plaatjes:





Heerlijk al dat verse voorjaarsfruit



Ezels als hét vervoer op Hydra, geen wegen voor vrachtwagens


De baby kondigt zich eerder aan en dus gaan we eerder terug naar huis dan gepland. Het eerste gedeelte van het vaarseizoen 2018 zit er dus op 22 april al weer op.


Geen opmerkingen: